Venepakolainen Heinolan kesäteatterissa 15.6.2017 opinto- ja virkistyspäivillämme

Kategoria: Tiedotteet, Uutiset | 0
vadelmavenepakolainen_heinola_flyer

 

Vadelmavenepakolainen kesäteatteriesitys perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen esikoisromaaniin vuodelta 2007.

Teatteriesityksen Mikko Virtasella on identiteettiongelma. Hän ei halua olla suomalainen mies, ahdistunut änkyrä. Hän on henkisesti ruotsalainen, avoin ja ulospäin suuntautunut. Hän haluaa elää kansankodissa, missä ovetkin avautuvat kutsuvasti sisäänpäin. Hän on lapsesta asti haaveillut, että pääsisi asumaan Ruotsiin, jossa sosiaalidemokratia on toteutunut kauneimmassa muodossaan ja ihmiset ovat sympaattisia ja sosiaalisesti lahjakkaita. Haluan olla yksi ruotsalaisista. Haluan, että minut otetaan mukaan siihen kolmituntiseen upealla tavalla polveilevaan keskusteluun, jossa päätetään, että taloyhtiön ruohonleikkuriin vaihdetaan terä.
Oikeastaan Mikko Virtanen on aatteineen ruotsalaisempi kuin nykyruotsalaiset itse. Se paljastuu lopulta Mikollekin. Satiirinen tarina on yksinkertaisesti hauska, vaikka kaikki tapahtumat eivät hauskoja olekaan .Mikko Virtanen rakastaa yli kaiken ruotsalaisia vadelmamarmeladikarkkeja, josta esitys on saanut nimensä.

 

Huom! Ilkka Forss näytteli pääosaa muukalaisena toissa kesäisen Heinola esityksen Muukalainen farssissa ja oli superhyvä. Ulla Tapaninen ei esittelyä kaipaa, sillä hymy nousee huulille heti hänen noustessa estraadille. Koko näyttelijäkaartin näet, kun napsautat vasemmalla ylhäällä olevaa siniharmaataä ”vadelmavenepakolainen_heinola_flyer” kohtaa. Huomaat, että takuuhauskaa rentoutumista on odotettavissa runsaasti.