Lääkärin puhelinneuvonta

Lääkärin puhelinneuvonta jäsenille on käytettävissä jokainen maanantai klo 14–15. Kysy sinua askarruttavista osteoporoosiasioista. Maksat puhelustasi oman puhelinoperaattorisi veloittaman normaalin puhelinmaksun. Neuvontapuhelimen numeron löydät jokaisesta jäsenkirjeestä.

 

Osteouutiset

On sähköinen uutislehti, joka ilmestyy satunnaisesti. Osteouutisissa käsitellään alan uusinta tutkimustietoa, kotimaisia  ja kansainväisiä osteoporoosia koskevia hoitosuosituksia. Lehden tarkoitus on antaa lukijoilleen valmiuksia ymmärtää paremmin omaa sairauttaan, sen diagnostiikkaa, ehkäisyä, omahoitoa, luulääkehoitoa ja kuntoutusta. Osteouutisten tiedot auttavat lukijaa, kun hän asioi terveydenhuollon ammattilaisten luona. Lukija osaa kysyä hoidoista ja jopa vaatia asianmukaista ja ajantasaista hoitoa.

Osteouutiset sähköisessä muodossa on maksuton jäsenille. Saat lehden myös paperiversiona maksamalla paperiversion postituksen. Asiasta tarkemmin jäsenkirjeessä.

 

Osteoporoosikoulu

Osteoporoosikoulu on jäsenille ja muille asiasta kiinnostuneille aloitettu internetkoulutus osteoporoosista, sen ehkäisystä, tunnistamisesta, omahoidosta, lääkehoidosta, kuntoutumisesta ja kaatumisen ehkäisystä. Koulutus alkoi 28.2.2017 ja löytyy www-sivujemme yläpalkin kohdasta luustoinfo ja sieltä kunkin teeman alta. Koulun tekstiä lisätään kuukausittain niin, että koulutus on sisällön puolesta saatettu loppuun v 2017 aikana. Kannattaa tustustua ja oppia.

 

Osteoporoosin vuotuiset opinto- ja virkistyspäivät.

Yhdistys on järjestänyt kuluvan vuosikymmenen aikana joka vuosi kesäkuussa osteoporoosin kaksipäiväiset opinto- ja virkistyspäivät Heinolassa. Päivillä valtakunnan parhaat asiatuntijat luennoivat osteoporoosiasioista. Ohjelmassa käsitellään lääketieteellisiä osteoporoosiasioita, kuten esimerkiksi osteoporoosin ja murtumien ehkäisyä, osteoporoosin omahoitoa ja  osteoporoosin luulääkehoitoja.  Osallistujat voivat kysyä päivien aikana asiantuntijoilta itseään askarruttavista osteoporoosiasioista, pohtia yhdessä muiden kanssa asioita, vaihtaa kokemuksia,  harjoitella luuliikuntaliikkeitä, tavata tuttuja, tulla tutuksi ja viihtyä muiden samassa veneessä ”purjehtivien” kanssa.

Päivien virkistysosiossa tutustutaan kesäkaupunki Heinolan nähtävyyksiin ja vieraillaan Heinolan kesäteatterissa, joka on ammattiteatteri. Sen näyttelijät ovat maamme eturivin näyttelijöitä, tuttuja Helsingin  kaupunginteatterista, Tampereen työväenteatterista ja TV:stä. Kesäteatteri on kiinteä rakennus ja siinä on sateelta suojaava katos..

Päivät on järjestetty tähän asti veden äärellä sijaitsevassa Heinolan kylpylähotelli Kumpelissa. Kylpeminen on luonnollisesti  osa virkistäytymistä.

Asiasta tarkemmin yhdistyksen sivuilla kohdissa uutiset ja tiedotteet.

 

Yleisöluennot

Yhdistys järjestää eri paikkakunnilla ympäri valtakuntaa 6-8 yleisöluentoa joka vuosi. Niissä alan asiantuntijat luennoivat eri osteoporoosiaiheista. Yleisöluennoista ilmoitetaan paikallislehdessä, yhdistyksemme www sivuilla (www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi), jäsenille postitettavissa Luustotieto lehdissä, jäsenkirjeissä ja osteouutisissa. Luennoille on vapaa pääsy ja ne on tarkoitettu kaikille osteoporoosiasioista kiinnostuneille.

 

Luustotieto lehti

Luustotietolehti on painettu, monivärinen luustoliiton julkaisema jokaIselle jäsenelle lähetettävä aikakauslehti. Se ilmestyy neljästi vuodessa. Lehti sisältä osteoporoosia, sen ehkäisyä, omahoitoa ja hoitoakäsitteleviä asiantuntija-artikkeleita. Lehdessä on jäsenyhdistysten ilmoituspalsta, jossa Suomen Osteoporoosiyhdistys ilmoittaa yhdistyksen ajankohtaisista tapahtumista.  Parhaiten pysyt kuitenkin yhdistyksemme ajan hermolla katsomalla yhdistyksen www sivuilta (www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi) kohtaa ajankohtaista ja sieltä kohtia uutiset tai tiedotteet.

 

Luustoliiton tilaisuuksiin osallistuminen

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen jäsenenä sinulla on oikeus ja mahdollisuus osallistua luustoliiton järjestämiin koulutustilaisuuksiin (esim sopeutumisvalmennus) ja matkoihin, joista ilmoitetaan aina tarkemmin luustotietolehdessä.