Osteoporoosi on murtumasairaus, jossa osteoporoosin tai osteopenian heikentämä luu murtuu rasitustilanteessa, jonka normaali terve luu kestää . Tällaisia tilanteita ovat liukastuminen, kompastuminen, kaatuminen, tuolilta/sängystä putoaminen ja joskus aivan itsestään. Osteoporoosia ja -peniaa sairastaa n 800 000 suomalaista. Vuotuisesta 80 000 suomalaisen luunmurtumasta puolet liittyy osteoporoosiin.

Suomen Osteoporoosiyhdistys on vanhin, vuonna 1995 perustettu luustoalan valtakunnallinen kansanterveys- ja potilasjärjestö maassamme. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä jäsentensä tietoa ja osaamista osteoporoosin ja osteoporoosimurtumien ehkäisemisessä, osteoporoosin ja -penian etenemisen jarruttamisessa ja miiden hoidossa. Yhdistys toimii jäsentensä tukena ja etujärjestönä osteoporoosiin ja luustoterveyteen liittyvissä asioissa. Olemme myös Suomen Luustoliiton jäsen.

 

 

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen jäsenenä saat:

– neljästi vuodessa ilmestyvän painetun monivärisen Luustotietolehden postitse kotiisi
– 8-9 osteoporoosi- tai terveysaiheista luentoa/vuosi etänä ”kotisohvallesi tuotuna”
– 4-6 vertaistukitapaamista/vuosi etänä ”kotisohvallesi tuotuna”
– kolmiosainen osteoporoosin peruskurssi kerran vuodessa
– vuosittaiset opinto- ja virkistyspäivät (perusteellinen osteoporoosialan koulutus- ja virkistyspaketti)
– erikoislääkärin puhelinneuvonta joka maanantai klo 14-15 ( puhelinnumero vain jäsenen jäsenkirjeessä)
– jäsenkirje vähintään kahdesti vuodessa                                                
– sähköiset Osteouutiset : uusinta tutkimustietoa osteoporoosista
– yhdistyksen omat kotisivut: www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi                                  
– yhdistyksenjäsenmaksu v 2024 on 20 euroa

Tutustu yhdistyksemme toimintaan tarkemmin klikkaamalla etusivun yläpalkissa olevaa kohtaa ajankohtaista/ jäsenkirjeet ja /tiedotteet, niin näet miten laajaa toimintamme on ja kuinka paljon erittäin korkeatasoista tietoa ja tukea osteoporoosista ja terveydestä jäsenyytesi Sinulle mahdollistaa.


Tervetuloa mukaan toimintaamme. Voit hakea ja liittyä yhdistyksen jäseneksi yhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa:     www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi / liity jäseneksi.