JÄSENKIRJE I / 2016

Kategoria: Jäsenkirjeet | 0

SUOMEN OSTEOPOROOSIYHDISTYS RY

Valokuvat 16.5.2013 313

Jäsenkirje  I / 2016

 

Hyvää kevättalvea ja kevään odotusta kaikille jäsenille!

 

 

1. Osteoporoosiyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous 17.3.2016

 

Yhdistyksensääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 17.3.2016 klo 16. osoitteessa Suomen ASH, Kornetintie 6 A, Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 14 §:n määräämät asiat. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Kahvituksen järjestämiseksi osanotosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen sihteerille sähköpostilla osoitteeseen helena.rosvall@stm.fi.

 

2. Yleisöluentotilaisuus Heinolassa 11.4.2016 klo 13-14

 

Yleisöluento aiheesta ”Huolehdi luustosi kunnosta – ehkäise osteoporoosi” Heinolan Jyränkölässä, Siltakatu 11, maanantaina 11.4.2016 klo 13, luennoitsijana puheenjohtaja, erikoislääkäri Olli Simonen.

 

3. Vuoden 2016 opinto- ja virkistyspäivät järjestetään Heinolassa 14 -15.6.2016.

Perinteiset opinto- ja virkistyspäivät pidetään 14.–15.6.2016 Heinolassa kylpylähotellin Kumpelissa.
Ohjelmassa on mm.
jouko ja maire jumppaavat
osteoporoosin lääkehoito kehittyy,
epätyypilliset murtumat ja leukaluun kuoliot – kuinka ehkäistä ne
luuston terveyttä tukeva liikunta ja ravitsemus,
osteoporoosimurtumien ehkäisy ja hoito, uutta tietoa vitamiineista D       ja K 2 ja luuston terveydestä
Lisäksi jumppaamme, saamme vertaistukea, vietämme aikaa yhdessä ja nautimme kesäteatterista Risto Kaskilahden, Pertti Sveholmin ja Kari Heiskasen istuessa ohjaksissa. Katso tarkka ohjelma ja
ilmoittautumisohjeet kotisivuiltamme: www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi/ajankohtaista.
Jos haluat tutustua lähemmin  Heinolan kesäteatterin meille kesällä esittämään farssiin ”Voi veljet” ja siinä esiintyviin  näyttelijöihin, katso www.heinola.net

4. Luustoliiton tuetut Luustolomat ja sopeutumisvalmennuskurssit

 

Luustoliiton tuetut lomat järjestetään vuonna 2016 Kajaanissa ja Hämeenlinnassa. Päivillä on ohjat-tua luustoliikuntaa, monenlaista aktiviteettia ja yhdessäoloa, luustoterveyteen ja osteoporoosiin liittyviä luentoja sekä vertaistukea. Kyseessä ovat Raha-automaattiyhdistyksen taloudellisesti tuke-mat lomat, joten siksi täysihoito lomakohteessa maksaa 6 päivän osalta yhteensä vain 100 €. Majoi-tus on 2 hengen huoneissa. Lomaviikot on suunnattu kaikille osteoporoosia tai osteopeniaa sairastaville ja heidän puolisoilleen. Hakuohjeet löytyvät Luustotieto – lehdestä 1/2016.
Luustoliitto on ilmoittanut, että sopeutumisvalmennuskurssitoiminta laitosmuotoisena lakkaa, johtuen RAY:n rahoituspäätöksestä. Sopeutumisvalmennustoimintaa kuitenkin järjestetään ja siitä tiedotetaan tulevan kevään aikana. Lisätietoja saa Luustoliitosta.

5. Puhelinneuvonta ja Osteouutiset

Vain jäsenille tarkoitettu erikoislääkärin puhelinneuvonta toimii joka maanantai klo 14.00 – 15.00 numerossa 044 3080306. Soittaja maksaa palvelusta vain tavallisen puhelinmaksun omalle teleope-raattorilleen.
Osteouutiset on 6 kertaa vuodessa ilmestyvä uusinta osteoporoosia ja muuta terveyttä koskevaa tutkimustietoa sisältävä tietopaketti. Osteouutiset on yhdistyksemme jäsenille maksuton jäsenetu. Osteouutiset toimitetaan pääasiassa sähköisesti, joten ilmoita sähköpostiosoitteesi yhdistyksen sihteerille (helena.rosvall@stm.fi). Jos       haluat tietopaketin paperiversiona, jäsenenä saat sen maksamalla postikulut, 8 euroa yhdistyksen                        tilille      FI89 8000 1670 4512 94.

6. Jäsenkortti ja jäsenmaksu

Olet saanut yhdistyksemme jäsenkortin ja pankkisiirtolomakkeen jäsenmaksun maksamista varten. Muistathan suorittaa jäsenmaksun eräpäivään mennessä, sillä maksettu jäsenmaksu turvaa jäsenpostisi tulemisen (Luustotieto lehti, jäsenkirje ja Osteouutiset sähköisesti).

7. Sähköposti -osoitteen ilmoittaminen

Yhdistys siirtyy entistä enemmän sähköiseen viestintään sellaisten jäsenten kohdalla, joilla on säh-köpostiosoite käytössä. Muistathan ilmoittaa s-postiosoitteesi yhdistyksen sihteerille Helena Rosvallille osoitteella suomen.osteoporoosiyhdistys@gmail.com. Saat jäsenkirjeet ja Osteouutiset nopeimmin sähköpostitse. Ilmoitus on tarpeen etenkin, jos et saa jäsenkirjettä etkä Osteouutisia.

8. Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivut

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivuja on päivitetty viime ja tämän vuoden aikana. Kehittämistyö on vielä kesken. Käykää kotisivuilla www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi ja antakaa palautetta niiden kehittämiseksi.

9. K – vitamiinit

K- vitamiini(t) tunnetaan parhaiten veren hyytymisjärjestelmän toiminnan turvaavana vitamiinina. Eniten käytetty veren ”ohennushoito ” on K- vitamiinivaikutuksen säätelyä ohennuslääkkein, joista tunnetuin meillä on marevan. K- vitamiiniryhmän vitamiinit ovat K1 ja K2 – vitamiini.
K2 – vitamiini on nousemassa ajankohtaisissa osteoporoosikeskusteluissa yhä useammin asialistalle luustovaikutustensa perusteella. Se on oleellinen osteokalsiiniproteiinin toiminnalle sen kiinnittäessä kalsiumia luustoon ja hampaisiin.

Elimistömme valmistaa K 2 – vitamiinia K 1 – vitamiinista, jota taas saamme syömällä vihreitä kasviksia, kuten salaatteja, kaalia ja pinaattia ym. K 1 ja K 2 asiaa käsitellään perusteellisesti Heinolan opinto- ja virkistyspäivillä 15.6.2016 professori Ilari Paakkarin luennossa. Asia tulee myös Osteouutisten asialistalle syksyllä.

 

Olli Simonen                                                                                                  Helena Rosvall
puheenjohtaja                                                                                               sihteeri