Jäsenkirje 2/2016

Kategoria: Uutiset | 0

 

SUOMEN OSTEOPOROOSIYHDISTYS RY                                                      28.9.2016  

Jäsenkirje 2/2016   

 

 

HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE

 

  1. Maailman Osteoporoosipäivä 20.10.2016 ja Luustoviikko 17-23.10.2016

Kansainvälistä Maailman osteoporoosipäivää vietetään 20.10. ja Luustoviikkoa 17.–23.10. Luustoviikon teemana on Maailman Osteoporoosisäätiön teeman mukaisesti ”Rakasta luitasi – turvaa

tulevaisuutesi”. Teema kehottaa meitä jokaista panostamaan oman luustonsa terveyteen ja hyvinvointiin osteoporoosin ja sen aiheuttamien murtumien ehkäisemiseksi..

 

Aiheesta tarkemmin kotisivuilla (www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi)

 

  1. Suomen Osteoporoosiyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään torstaina 17.11.2016 klo 18 Kampin palvelukeskuksen kerhotilassa Faden, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi hallituksen ehdotus yhdistyksen sääntömuutoksiksi. Sääntömuutosehdotus on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa:

 

www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi/yhdistys/jäsenkokoukset. 

 

Yleisöluento

Ennen kokousta klo 17 on yleisöluento aiheesta ”Osteoporoosin lääkehoito”, jonka pitää os- teoporoosilääkäri  Maiju Helin.

 

TERVETULOA LUENNOLLE LÄHELTÄ JA KAUKAA.  OTA YSTÄVÄSIKIN MUKAAN KUULEMAAN HYVÄÄ OSTEO POROOSITIETOA.

 

 

  1. Vuoden 2016 opinto- ja virkistyspäivät

 

Tämän vuoden opinto- ja virkistyspäivät järjestettiin jo perinteeksi tulleen tavan mukaan Heinolan Kumpelissa 14.–15. kesäkuuta. Osteoporoosi- ja luustoyhdistysten jäseniä sekä muita asiasta kiinnostuneita oli saapunut ennätysmäärä kuuntelemaan, oppimaan uutta, kyselemään, keskustelemaan, tapaamaan ja pohtimaan asioita samassa tilanteessa olevien kanssaihmisten kanssa.

 

Osteoporoosin lääkehoito kehittyy koko ajan. Siitä saatiin viimeisintä tietoa, kuten myös mm. K2- ja D-vitamiinista. Kaikki luentojen aiheet olivat kiinnostavia, edellisen kesän osallistujien toiveita noudattaen.

 

Runsaan asiaohjelman lisäksi virkistystä toivat uinti, aamujumppa, ruokailut ja kaiken huipuksi Heinolan kesäteatterin komedia ”Voi Veljet”.

 

 

  1. Osteoporoosikoulu

 

Kaikille osteoporoosiasioista kiinnostuneille tarkoitettu osteoporoosikoulu alkaa

Osteouutisissa  ja  yhdistyksen  www sivuilla ( www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi) syyskuusta alkaen. Koulussa käsitellään aiheittain vuoden kuluessa osteoporoosin ehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen kuuluvat asiat. Niissä nojaudutaan Suomen Käypä hoito suosituksiin ja vastaaviin kansainvälisiin suosituksiin. Näiden lisäksi koulussa käsitellään myös alan viimeisimpiä virtauksia ja tutkimuksia.

 

 

  1. Puhelinneuvonta

 

Vain jäsenille tarkoitettu erikoislääkärin puhelinneuvonta toimii joka maanantai klo 14.00 –  15.00 numerossa 044 3080306. Soittaja maksaa palvelusta vain tavallisen puhelinmaksun omalle teleoperaattorilleen.

 

 

  1. Osteouutiset

     Osteouutiset on 6 kertaa vuodessa ilmestyvä uusinta osteoporoosia ja muuta terveyttä koskevaa tutkimustietoa sisältävä tietopaketti. Osteouutiset on yhdistyksemme jäsenille maksuton jäsenetu. Osteouutiset toimitetaan pääasiassa sähköisesti, joten ilmoita sähköpostiosoitteesi  yhdistyksen sihteerille (suomenosteoporoosiyhdistys@gmail.com). Jos haluat tietopaketin paperiversiona, jäsenenä saat sen maksamalla postikulut, 8 euroa yhdistyksen tilille FI89 8000 1670 4512 94.

Osteouutiset ovat tällä hetkellä monesta syystä johtuen myöhässä. Vain yksi numero on ilmestynyt tämän vuoden puolella. Viisi numeroa on kuitenkin tulossa vuoden loppuun mennessä. Hallitus panee toimituksen pyörän pyörimään heti.

 

 

  1. Vuoden 2017 opinto ja virkistyspäivät

 

Heinolassa vuodesta 2009 alkaen vuosittain järjestetyt opinto- ja virkistyspäivämme ovat olleet ja ovat menestystarina. Osanottajamäärä alkoi viime kesänä olla jo maksimissaan paitsi käytettävissä olevien tilojen suuruuden, mutta myös oppimisen ja kanssakäymisen näkökulmasta. Päivien tavoitehan on ollut ja on edelleen, että jokainen osallistuja saa paitsi perus- myös uusinta tietoa osteoporoosiin liittyvissä asioissa ja voi saada vastauksen omiin askarruttaviin kysymyksiinsä, tavata ja pohtia osteoporoosiasioita samassa tilanteessa olevien kanssaihmisten kanssa.

 

Vuoden 2017 opinto ja virkistyspäivät järjestetään 15.–16.6.2017 Heinolassa. Pane päivämäärä muistiin ja ilmoittaudu ajoissa, sillä tunkua päiville on odotettavissa. Osteoporoosin lisäksi ohjelmaan on tarkoitus sisällyttää ikääntyvän ihmisen terveyden ja toimintakyvyn ylläpitoon liittyvä osio.

 

 

  1. Sähköposti -osoitteen ja osoitteen muutosten ilmoittaminen on tärkeää

 

Yhdistys siirtyy entistä enemmän sähköiseen viestintään sellaisten jäsenten kohdalla, joilla on sähköpostiosoite käytössä. Muistathan ilmoittaa s-postiosoitteesi ja sen muutokset yhdistyksen sihteerille Helena Rosvallille osoitteella suomen.osteoporoosiyhdistys@gmail.com.

Saat jäsenkirjeet ja Osteouutiset varmimmin ja nopeimmin  sähköpostitse. Varmista ja tee osoitteen muutos ja tarkistus etenkin, jos  et  saa jäsenkirjettä  etkä Osteouutisia.

 

 

  1. Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivut

 

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivuja on päivitetty viime ja tämän vuoden aikana. Kehittämistyö on vielä kesken. Käykää kotisivuilla www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi  ja  antakaa palautetta niiden  kehittämiseksi osoitteeseen:suomen.osteoporoosiyhdistys@gmail.com.

 

 

 

Olli Simonen                                                                                                                                   Helena Rosvall

puheenjohtaja                                                                                                                                 sihteeri

puh. 044 3080306                                                                                                                           puh. 040 8425095