JÄSENKIRJE 2/2016

Kategoria: Jäsenkirjeet | 0

SUOMEN OSTEOPOROOSIYHDISTYS RY 28.9.2016

Jäsenkirje 2/2016

HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE

  1. Maailman Osteoporoosipäivä 20.10.2016 ja Luustoviikko 17-23.10.2016

Kansainvälistä Maailman osteoporoosipäivää vietetään 20.10. ja Luustoviikkoa 17.–23.10. Luustoviikon teemana on Maailman Osteoporoosisäätiön teeman mukaisesti ”Rakasta luitasi – turvaa tulevaisuutesi”. Teema kehottaa meitä jokaista panostamaan oman luustonsa terveyteen ja hyvinvointiin osteoporoosin ja sen aiheuttamien murtumien ehkäisemiseksi..

Aiheesta tarkemmin kotisivuilla (www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi)

 

  1. Sääntömääräinen kokous

 

Yhdistyksen sääntömääräinen kokous järjestetään torstaina 17.11.2016 klo 18 Kampin palvelukeskuksen kerhotilassa Faden, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi hallituksen ehdotus yhdistyksen sääntömuutoksiksi. Sääntömuutosehdotus on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa:

www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi/yhdistys/jäsenkokoukset.

  1. Yleisöluennot

Yleisöluento aiheesta ”Osteoporoosin lääkehoito” 17.11.2016 klo 17 Helsingissä Kampin

palvelukeskuksen kerhotilassa Faden. Luennon pitää osteoporoosilääkäri Maiju Helin.

Torstaina 24.11.2016 klo 17.30 yleisöluento aiheesta ” Tiedä enemmän, niin osaat ehkäistä ja hoitaa osteoporoosia paremmin” Porvoon WSOY-talon auditoriossa Mannerheiminkatu 20, Porvoo.

Luennon pitää yhdistyksemme puheenjohtaja, erikoislääkäri Olli Simonen.

 

TERVETULOA LUENNOILLE LÄHELTÄ JA KAUKAA. OTA YSTÄVÄSIKIN MUKAAN KUULEMAAN HYVÄÄ OSTEOPOROOSITIETOA.

 

  1. Vuoden 2016 opinto- ja virkistyspäivät

 

Tämän vuoden opinto- ja virkistyspäivät järjestettiin jo perinteeksi tulleen tavan mukaan Heinolan Kumpelissa 14.–15. kesäkuuta. Osteoporoosi- ja luustoyhdistysten jäseniä sekä muita asiasta kiinnostuneita oli saapunut ennätysmäärä kuuntelemaan, oppimaan uutta, kyselemään, keskustelemaan, tapaamaan ja pohtimaan asioita samassa tilanteessa olevien kanssaihmisten kanssa.

Osteoporoosin lääkehoito kehittyy koko ajan. Siitä saatiin viimeisintä tietoa, kuten myös mm. K2- ja D-vitamiinista. Kaikki luentojen aiheet olivat kiinnostavia, edellisen kesän osallistujien toiveita noudattaen.

Runsaan asiaohjelman lisäksi virkistystä toivat uinti, aamujumppa, ruokailut ja kaiken huipuksi Heinolan kesäteatterin komedia ”Voi Veljet”.

  1. Osteoporoosikoulu

Kaikille osteoporoosiasioista kiinnostuneille tarkoitettu osteoporoosikoulu alkaa

Osteouutisissa ja yhdistyksen www sivuilla ( www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi) syyskuusta alkaen. Koulussa käsitellään aiheittain vuoden kuluessa osteoporoosin ehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen kuuluvat asiat. Niissä nojaudutaan Suomen Käypä hoito suosituksiin ja vastaaviin kansainvälisiin suosituksiin. Näiden lisäksi koulussa käsitellään myös alan viimeisimpiä virtauksia ja tutkimuksia.

  1. Puh elinneuvonta

Vain jäsenille tarkoitettu erikoislääkärin puhelinneuvonta toimii joka maanantai klo 14.00 – 15.00 numerossa 044 3080306. Soittaja maksaa palvelusta vain tavallisen puhelinmaksun omalle teleoperaattorilleen.

 

  1. Osteouutiset

Osteouutiset on 6 kertaa vuodessa ilmestyvä uusinta osteoporoosia ja muuta terveyttä koskevaa tutkimustietoa sisältävä tietopaketti. Osteouutiset on yhdistyksemme jäsenille maksuton jäsenetu. Osteouutiset toimitetaan pääasiassa sähköisesti, joten ilmoita sähköpostiosoitteesi yhdistyksen sihteerille (suomenosteoporoosiyhdistys@gmail.com). Jos haluat tietopaketin paperiversiona, jäsenenä saat sen maksamalla postikulut, 8 euroa yhdistyksen tilille FI89 8000 1670 4512 94.

Osteouutiset ovat tällä hetkellä monesta syystä johtuen myöhässä. Vain yksi numero on ilmestynyt tämän vuoden puolella. Viisi numeroa on kuitenkin tulossa vuoden loppuun mennessä. Hallitus panee toimituksen pyörän pyörimään heti.

 

  1. Vuoden 2017 opinto ja virkistyspäivät

 

 

 

 

Heinolassa vuodesta 2009 alkaen vuosittain järjestetyt opinto- ja virkistyspäivämme ovat olleet ja ovat menestystarina. Osanottajamäärä alkoi viime kesänä olla jo maksimissaan paitsi käytettävissä olevien tilojen suuruuden, mutta myös oppimisen ja kanssakäymisen näkökulmasta. Päivien tavoitehan on ollut ja on edelleen, että jokainen osallistuja saa paitsi perus- myös uusinta tietoa osteoporoosiin liittyvissä asioissa ja voi saada vastauksen omiin askarruttaviin kysymyksiinsä, tavata ja pohtia osteoporoosiasioita samassa tilanteessa olevien kanssaihmisten kanssa.

 

Vuoden 2017 opinto ja virkistyspäivät järjestetään 15.–16.6.2017 Heinolassa. Pane päivämäärä muistiin ja ilmoittaudu ajoissa, sillä tunkua päiville on odotettavissa.

 

 

Osteoporoosin lisäksi ohjelmaan on tarkoitus sisällyttää ikääntyvän ihmisen terveyden ja toimintakyvyn ylläpitoon liittyvä osio.

 

  1. Sähköposti -osoitteen ja osoitteen muutosten ilmoittaminen on tärkeää

Yhdistys siirtyy entistä enemmän sähköiseen viestintään sellaisten jäsenten kohdalla, joilla on sähköpostiosoite käytössä. Muistathan ilmoittaa s-postiosoitteesi ja sen muutokset yhdis-

tyksen sihteerille Helena Rosvallille osoitteella suomen.osteoporoosiyhdistys@gmail.com.

Saat jäsenkirjeet ja Osteouutiset varmimmin ja nopeimmin sähköpostitse. Varmista ja tee

osoitteen muutos ja tarkistus etenkin, jos et saa jäsenkirjettä etkä Osteouutisia.

  1. Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivut

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen kotisivuja on päivitetty viime ja tämän vuoden aikana. Ke-

hittämistyö on vielä kesken. Käykää kotisivuilla www.suomenosteoporoosiyhdistys.fi ja an-

takaa palautetta niiden kehittämiseksi osoitteeseen:

suomen.osteoporoosiyhdistys@gmail.com.

Olli Simonen Helena Rosvall

puheenjohtaja sihteeri

puh. 044 3080306 puh. 040 8425095