Sunnuntaina 20.10. vietetään Maailman Osteoporoosipäivää. Luustoviikon 14.-20.10. teemana on: Osteoporoosin tunnistaminen

Kategoria: Ajankohtaista, Tiedotteet | 0

Tämän vuoden luustoviikkoa vietetään 14-20.10.2019 teemana osteoporoosin tunnistaminen (diagnostiikka) ja osteoporoosin tunnettuuden lisääminen.

Vuoden kohokohta on Luustoliiton järjestämä Suuri Luustokiertue, Bones on the road, joka kiertää lokakuussa kuudella paikkakunnalla:

15.10 Oulun Teatterilla, 17.10 Kuopion museokeskuksessa, 18.10 Jyväskylän Paviljongilla, 21.10 Tullikamarin Pakkahuoneella Tampereella, 23.10 Logomolla Turussa, 25.10 Ravintola Pörssissä Helsingissä.

Kullakin kiertuepaikkakunnalla ohjelmassa on seuraavat tietoiskut: klo 13 Osteoporoosin hyvä hoito, klo 15 Osteoporoosi ja klo 17 Luustoterveys.

Tapahtuma on suunnattu suurelle yleisölle, osteoporoosia sairastaville, hyvinvoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä medialle.

Kiertueen tavoitteena on luustoterveystietoisuuden kasvattaminen, luustosairauksien diagnosoinnin ja omahoidon parantaminen, hoitopolkujen sekä paikallisen poikkisektoriaalisen yhteistyön vahvistaminen.

Muita luustoviikon tapahtumia on tarjolla seuraavina aikoina seuraavilla paikkaunnilla:

14.10. Hämeenlinnassa (Olli Simosen pitämä yleisöluento),15.10. Joensuussa, Salossa ja Helsingissä, 16.10. Kouvolassa ja Pieksämäellä, 18.10. Mikkelissä, 19.10. Salossa. Näiden tapahtumien tarkemmista ajankohdista tiedotetaan paikallisesti.